STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

Podobe Mizernosti Vsakdana

Podobe Mizernosti Vsakdana

Iztok poroca: "Kolosej z današnjim dnem zapira vrata. Konec je plus/minus 10ih let agonije slabih projekcij in povprečnega zvoka. Kolosej je bil začetnik množičnega dvoranjenja in velike izbire filmov na enem mestu v Sloveniji. A tudi močan element propada kinodvoran v mestnem središču in do neke mere malih kinodvoran in potujočih kino predstav v manjših krajih. Sam sem kar zajetno količino filmov ogledal v njegovih dvoranah. Zato sem tudi mešanih občutkov ob zaprtju."

Na 14.ega Marca, daljnega 2023. Planet, Zemlja. Drzava, Zlovenija. Lokacija, Zljubljana, Nove Zjarse (predvidoma)

Brez koordinat

kolosalni propad. kolosalni od zacetka

Dodaja Iztok: "Prvih 10 let je bil večinoma poln. O finančnih mahinacijah in posledično nevlaganju v objekt nima smisla izgubljati besed."

sploh nima smisla izgubljati besed. ze od vsega zacetka ne. ultimate disaster. beda. podn. popoln odraz vsakdanjosti.

.. in kar so vcasih morda bile nekoc jugoslavenske kasarne, to mi pride na misel, to bil bi lahko danes kolokolosej. manjka le en tank da se pripelje od znotraj navzven. mogoce en tank namenjen glamorkoli ze, proizveden od rheinmetall, in da mu mogoce sledi se cetica of patrije. gunca bunca .. obcutno najboljsi primerek!

odlicna podoba mizernosti vsakdana

Zbor

Mina: "jst sm bla mogoče 2x"

Tomaz: "Ravno pred kratkim sem gledal tam medveda na kokainu in se spraševal kako to, da je sploš še odprt, ker ob desetih zvečer tam praktično ni bilo nikogar. Pred tem nisem bil tam že kar nekaj let in prva stvar, ki sem jo pomislil ob začetku projekcije je bila - Fak, še zdej niso najdl knofa za uravnavanje glasnosti zvoka."

Urska (soimenjakinja po svoje): "Mensezdi, da sem tam bila 2x in obakrat mi je bilo žal. Tisto hranjenje med ogledom filma je bilo pa sploh adijo pamet… Zato pa redno v Kinodvor."

And the other story?

Since 2001, when the first Kolosej opened, several other multiplexes opened in Slovenia, covering most regions in the country. Businesses that have traditionally dealt with cinema exhibition and the activities directly connected to it, like bars and restaurants, have now widened the range of their services and have become true entertainment centers.. etcetera .. etcetera

Idioti! (F. Dostojevski)