STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

Pen-I-cillin-Anda or the 5-split seconds of Starry Punctuality

Pen-I-cillin-Anda or the 5-split seconds of Starry Punctuality

Mediji hvalijo zahodne tanke, ki bodo prispeli v Ukrajino, kot da gre za galaktične križarke, s katerimi se bodo Rusi borili s sulicami, loki in puščicami. Spomnimo, v Ukrajino bodo poslali 31 abramov, 14 leopardov2 A6 iz Nemčije, 14 leopardov2 A iz Poljske in 14 Challengerjev 2 iz Združenega kraljestva. Veliko premajhno število za oblikovanje napadalnih skupin. Še več, ker Ukrajinci teh tankov ne poznajo preveč, se bodo za začetek izogibali neposrednim spopadom z ruskimi tanki. Uporabljali jih bodo bolj kot samostojne strelne ploščadi na ruskih obrambnih linijah.

Polonia, the Peasant Brothers

V tej situaciji bodo Rusi lovili Natove tanke tako kot so to počeli s HIMARS-om, najtežji problem pa jih je odkriti, zaradi njihove visoke mobilnosti. Ruska vojska že ima edinstveno na svetu in zelo učinkovito sredstvo za odkrivanje tankov Challenger, Leopard in Abrams. To je penicilinski sistem 1B75. Za razliko od zahodnih protibaterijskih sistemov, ki temeljijo na radarju, je Penicillin pasiven sistem. Ima 12 televizijskih sprejemnih kanalov in toplotne slike visoke ločljivosti ter nabor akustičnih senzorjev.

Proving Your-Self Worthy of ..?

Penicillin lahko v največ 5 sekundah samodejno določi koordinate tanka, ki je streljal, do največje razdalje 25 km. Digitalni zemljevid z GPS koordinatami cilja se prek šifriranih kanalov prenaša v sistem za poveljevanje in nadzor.

Zaradi visoke odzivne hitrosti so jurišni helikopterji Ka-52, oboroženi s protitankovskimi raketami Vihr-M, najučinkovitejši proti tem Natovim tankom. Kopilot helikopterja uporablja opremo I-251 Shkval-M za odkrivanje in kadriranje cilja na razdalji 10-12 km. Kopilot usmerja laserski žarek na sovražnikovem tanku, raketa Vihr-M pa se samodejno vodi po njem.

Delaj kot Zamorc

Elektronska detekcija in zatiranje penicilinske opreme je nemogoča, saj ne oddaja signalov, ampak jih le zbira. Domet Penicillin 25 km zadostuje, saj ima Rheinmetall 120 mm L/44 top na Leopardu 2A4 in Abramsu ter različica L/55 na Leopardu 2A7 efektivni domet streljanja na oklepnih vozilih od 4 km do največ 8 km. In če želi ukrajinska vojska prisiliti te stroje, da delajo čudeže, se bojim, da bodo čez mesec dni le še spomin..

#penicillinananda