STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

Europa von den Verrukte

Europa von den Verrukte

Nada postoji, u Europi ona umire posljednja.

Avtorja Rafael Poch de Feliu

Zajahajte na hrbtu nemškega leoparda proti nevarnosti velike vojne

Pred tridesetimi leti se je Nemčija ponovno združila, zahvaljujoč zdravi pameti in velikodušnosti Moskve. Trideset let pozneje politični sinovi Helmutha Kohla, vnuki tistih, ki so napadli ZSSR leta 1941, razpravljajo o pošiljanju nemških tankov v boj proti Rusiji. Boj se bo odvijal v Ukrajini, enem od glavnih prizorišč velikega pokola, ki ga je takrat sprožila Nemčija.

"Leopard" je zdaj ime teh tankov, ki bodo hodili po kolotekih, ki so jih pred leti pustili ti "Tigri" in "Panterji", po kosteh več kot dvajsetih milijonov sovjetskih "podčlovekov" (Untermenschen). Če bi nekdo oktobra 1990, sredi praznovanja združitve, rekel, da bodo čez eno generacijo nemški tanki spet stopili na to zemljo, bi ga imeli za norca. A prav o tem bodo odločali 20. januarja v oporišču v nemškem Ramsteinu, kjer se bo sestala »kontaktna skupina za Ukrajino« pod vodstvom ZDA.

Ker so "leopardi" nemški, se mora nemška vlada odločiti, ali lahko tanke, ki jih je prodala svojim evropskim partnerjem, prenese v Ukrajino. " Zavrnitev tega bi bila neprijazno dejanje do Poljske in Ukrajine ," piše Handelsblatt.

Zeleni in liberalci v vladni koaliciji zahtevajo zeleno luč za prevoz tankov. Politični, medijski in mednarodni pritisk je za bojazljivega socialdemokratskega kanclerja Olafa Scholza močan in neustavljiv.

" Vedenje Rusije v tej vojni marsikje spominja na vojno za uničenje SS in Wehrmachta proti Sovjetski zvezi ," pravi zeleni politik Jürgen Trittin. » Gre za uničevalno vojno, kakršno je vodila Hitlerjeva Nemčija na sovjetskih in predvsem ukrajinskih tleh med letoma 1941 in 1944 ,« se strinja njegov krščanskodemokratski kolega Roderich Kiesewetter. Lobisti orožarskih podjetij divjajo. Wolfgang Ischinger, nekdanji veleposlanik in nekdanji predsednik Münchenske varnostne konference, ena najbolj znanih, poziva k organizaciji »vojne ekonomije« v Nemčiji.

Europa von den Verrukte STARWHEEL

" Ukrajina v enem dnevu izstreli toliko streliva, kot ga mi tukaj proizvedemo v šestih mesecih, moramo prevzeti pobudo in zahtevati od evropskih orožarskih podjetij, da proizvedejo več orožja in streliva, ne gre samo za dobavo tankov, ampak tudi streliva za topništvo, rakete, brezpilotna letala, sistemi zračne obrambe in še veliko več, vendar potrebujemo politične prednostne naloge, da bo imela industrija smernice ,« pravi -he.

Evropski parlament poziva tudi k ustanovitvi konzorcija držav, ki imajo v svojih vojskah "leoparde", da bi jih poslali v Ukrajino, na pobudo Zelenih. " Finska in Poljska prosita za to ," pojasnjuje evropski poslanec Zelenih Reinhardt Bütikofer, in ne gre za pošiljanje nekaj tankov, ampak za " podporo Ukrajini, ki bo privedla do kvalitativne spremembe položaja na bojišču ".

Evropski parlament, ki je že 6. oktobra pozval k pošiljanju težkih tankov v Ukrajino, preprosto in preprosto zahteva zmagovito tankovsko bitko proti Rusiji v Ukrajini. Kohlovi otroci in vnuki poražencev pri Stalingradu, ki sestavljajo nemško koalicijsko vlado, spet pošiljajo tanke streljat na Ruse? Ti ljudje so izgubili ves spomin in zadržanost. Končna in dokončna točka zgodovinske odgovornosti Nemčije. A obstaja nekaj še hujšega.

Kar se trenutno dogaja v Evropi, je čista norost. Se jim je zmešalo? Da bi razumeli vprašanje, je treba razložiti Natov zgodovinski "bojni načrt" v Evropi med hladno vojno.

Z ZSSR, ki je imela konvencionalno številčno premoč, je bil sovjetski načrt v primeru vojne " doseči prelaz Calais v 48 urah " z množičnim jezom tankov na čete Varšavskega pakta, nameščene na frontni črti. Da bi upočasnili ta proces in dali Američanom čas, da izkrcajo svoje okrepitve na celini, je bil zahodni načrt uporabiti taktično jedrsko orožje proti oklepni masi nasprotnika. To orožje so izumile ZDA v poznih petdesetih letih 20. stoletja, najprej kot jedrske bombe, nato kot artilerijsko strelivo in jedrske rakete, in ga uporabile v Evropi.

Moskva jim je, tako kot pri drugih ameriških izumih (medcelinske rakete, podmornice in strateško letalstvo, večglavne rakete, militarizacija vesolja itd.), sledila vedno z zamudo in ima danes okoli 1900 taktičnih jedrskih orožij.

Kaj bi storila Rusija, če bi jo preplavil veliki zmagoviti val sodobnih zahodnih tankov, ki jih Evropski parlament zahteva, da se sprožijo proti njej? Komentatorji in strokovnjaki, ki paradirajo po ruskih televizijskih kanalih, s svojim običajnim cinizmom ne skrivajo: če bo poslanih le nekaj deset tankov, bo premik anekdotičen, če pa bo ponudba ogromna, bo Rusija storila tisto, kar je Zahod nameraval storiti izogibajte se preplavljenosti s tanki Varšavskega pakta med hladno vojno, pravijo. S ponovnim streljanjem nemških tankov na Ruse bi se potrdila dvomljiva zgodovinska analogija Kremlja o novi »veliki domovinski vojni«, s katero ruska elita spodbuja svoje prebivalstvo. Ali Zahod razume, kaj vse to pomeni?

Predsednik Biden je iz tega razloga marca izključil kakršno koli dobavo ofenzivnega orožja Ukrajini. " Ideja, da bomo v Ukrajino poslali ofenzivno opremo z ameriškimi letali in tanki, piloti in posadkami, se imenuje tretja svetovna vojna ," je takrat dejal. Maja je g. Biden sam zapisal v New York Timesu , da " Ukrajine ne spodbujamo in ji ne dovolimo, da napade zunaj njenih meja ." In še junija je francoski predsednik Emmanuel Macron potrdil: " ne gremo v vojno, zato smo se odločili, da ne bomo dobavili določenega orožja, zlasti bojnih letal in tankov ". Sedem mesecev kasneje se je situacija korenito spremenila: v Kijevu ne rečemo: ne napadajte Rusov (zunaj svojega ozemlja), je londonski Times citiral tiskovnega predstavnika ameriške vlade. Za zdaj bodo poslali tanke, potem, zakaj ne, letala in rakete, na koncu pa še vojake, pravi nemška poslanka za Die Linke Sevim Dagdelen, po kateri je »pošiljanje orožja vstopnica v vojno, vstopnica v tretjo svetovno vojno « .

Da bi Ukrajina "zmagala" v tej vojni in dobila nazaj Krim, mora Nato iti v vojno. Točno to si želijo vlada v Kijevu, Poljaki in Balti.

Europa von den Verrukte STARWHEEL

" Ukrajinci nočejo premirja, to samo krepi Ruse, pošiljanje sodobnih raketnih in tankovskih sistemov je predpogoj za premirje ," je v kolumni za Die Welt zapisala ukrajinska poslanka Inna Sovsun. Lobisti orožarske industrije omalovažujejo to vprašanje: " Z dobavo tankov napadeni državi nihče ne postane udeleženec vojne v skladu z mednarodnim pravom … strah pred tveganjem stopnjevanja ne bi smel postati nekakšna strašna samoodvračilnost ," pravi Ischinger.

Nekdanji nemški veleposlanik in lobist obrambne industrije meni, da Ukrajine ni treba pripeljati v Nato. Z zahodno vojaško pomočjo, ki jo prejema " predvsem od ZDA in Združenega kraljestva od leta 2014, bo Ukrajina daleč najbolje usposobljena, najbolje opremljena in najmočnejša vojaška sila v Evropi ", napoveduje -on. " Ukrajina je na pravi poti v tej smeri ," ugotavlja. Toda ali se bo Rusija strinjala s tem? Ali bo ona, ne Putin, ampak kateri koli ruski voditelj, zadovoljna z možnostjo, da bo Zahod spremenil Ukrajino v " najmočnejšo vojaško silo v Evropi "? se obrniti proti njej ob njeni meji? Ali ni lanskoletne invazije na Ukrajino upravičevala prav s tem razlogom?

Medtem ko nihče ne govori o pogajanjih, se sporočilo, da se eskalacije ni bati in da je celo pot do miru, širi z noro močjo. » Najboljši način, da se v prihodnosti izognemo spopadu z Rusijo, je, da zdaj pomagamo Ukrajini odbiti napadalca ,« se strinjata nekdanji obrambni minister Robert Gates in nekdanja državna sekretarka Condoleezza Rice v svojem uvodniku v Washington Postu 8. januarja .

Erich Vad je nekdanji brigadni general, ki je med letoma 2006 in 2013 služil kot svetovalec za vojaško politiko nemške kanclerke Angele Merkel. V intervjuju, ki ga je 16. januarja objavila nemška revija Emma , ​​je ta prepričani atlantistični vojak povedal naslednje:

“ V vzhodni Ukrajini, v regiji Bakhmut (Artiomovsk je bilo njegovo sovjetsko ime, ki ga je vlada v Kijevu preklicala za »Artjoma« Sergejeva, Rubena in njegove prednike – Rafaela Pocha iz FeliujaBoljševiški voditelj in ustanovitelj sovjetske republike Doneck med državljansko vojno proti belcem in od tujine podprtim ukrajinskim atamanom), Rusi očitno napredujejo. Verjetno bodo v hipu popolnoma osvojili Donbas. Dovolj je upoštevati številčno premoč Rusov nad Ukrajino. Rusija lahko mobilizira do dva milijona rezervistov. Zahod lahko pošlje 100 oklepnih vozil "Marder" in 100 "Leopard". Ne bodo spremenili splošne vojaške situacije. In najpomembnejše vprašanje je, kako premagati tak konflikt proti jedrski sili – mimogrede, najmočnejši jedrski sili na svetu! – brez vstopa v tretjo svetovno vojno. ".

vir: Rafael Poch de Feliu