STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

Help me, if you can: Please lie for me :(

Help me, if you can: Please lie for me :(

Kratka zgodba: V pomoč še neimenovanemu človeku ❤ ❤ ❤

(v zgodbi omenjamo ljudi, ki jih morda vec ni, in se zato vnaprej opravicujemo druzini)

K nam v vas se je zatekel še neimenovani človek z nenavadno težavo in nas vprašal za pomoč.

Vprašal je takole: "Mi lahko prosim pomagate?"

"Lahko," smo mu prijazno odgovorili, ker je izgledal, da res potrebuje pomoč, "S čim pa vam lahko pomagamo, lepo prosim?"

In potem nam je ta še neimenovani človek povedal svojo zgodbo, in je dejal:

"Jaz sem pošten človek veste. In ne lažem. In bolj, ko ljudem v dolini razlagam, da G Rajko Kočet ni lažnjivec, manj mi ljudje verjamejo in bolj se mi smejijo. Mislim, da me imajo počasi ljudje v dolini celo za norca, ker se mi že tudi zahrbtno smejijo. Zato nisem več prepričan kaj naj naredim in me je malo strah, da ne izgubim tal pod nogami. Ali imate morda pri vas na koči kakšno sobo zame, kjer lahko prespim? Za nekaj dni. To bi mi bilo v veliko pomoč. In ako poznate koga, s komer se lahko pogovorim. To bi mi bilo v v se večjo pomoč. Nimam namreč denarja, da vam plačam, a sem pripravljen storiti karkoli v zameno za vašo prijazno pomoč in da pokrijem stroške za sobo, kolikor dolgo bi pri vas pač lahko ostal. In bi vas hkrati rad tudi lepo prosil, če me lahko za stalno prijavite na vašem naslovu ker veste, nimam kam, in za seboj ne želim pustiti ničesar. In sem vam v zameno za to pripravljen pomagati. Tudi z delom. In verjemite mi, nisem lažnjivec kot G Rajko Kočet, in nimam slabih namenov. Od vas nikdar ne bi želel ničesar, a sem trenutno brez izhoda."

Tako je povedal in potem obmolknil v neko praznino, kot da bi mislil, da je tako zadeva rešena in mu bomo že ugodili z vsem, kar znamo.

Help me, if you can! Please lie for me.

Ampak ker tega se neimenovanega človeka ne moremo presojati, in ker se nam smili, smo mu obljubili, da se pozanimamo. In se zato obračamo na vas, če morda vi veste kaj več o tej zgodbi.

Kljub vsemu pa je zdaj tudi nas začelo skrbeti, ker je naša ljuba Smučarska koča polna, ker je prijeten kraj in ko so tukaj naši izvrstni gostje, in da ta še neimenovani človek ne bi svoje težave po nepotrebnem zacel razlagati naprej, našim gostom na primer, ker potem zna iz tega nastati nadaljen problem. In bo tako to problem tudi našim gostom, ker ne bodo imeli kje spat, na primer, in ker mu gostje ne bodo mogli nuditi dodatne pomoči, ce jim bo to naprej razlagal, ker nasi gostje niso neka socialna ustanova. Ali bi ga kdo drug rad vzel domov?

Kaj pa vi mislite? Kaj naj se lahko naredi v krajih kjer laž zivi zlahka in je zasmehovanje ljudi, ki na to opozarjajo, že skoraj vsakdanje opravilo? In kaj ni primerno storiti v istih casih?

Ali je to sploh še Slovensko, če že ne popolnoma neodgovorno, da se tako ravna z ljudmi? Težavni časi so, in ljudje, ljudje so vedno in od nekdaj bili težavni. In čeprav radi pomagamo, pa smo zadnje čase radi tudi malce zadrzani, predvsem zato, ker so časi tako zelo težavni in v teh časih ljudje, kot še nikdar niso bili.

Ernest, 2013 ~ Deklica, deklica, kaj ti je, zakaj grenke solze brises si?
Vsem prijateljem in znancem, ljubiteljem in obiskovalcem Smučarske Koče pod Uršljo Goro sporočamo žalostno novico, da nas je v Ponedeljek, 18. Maja 2020, nenadno zapustil dragi mož, oče, upravnik in oskrbnik Smučarske Koče, Ernest Štern. Nas je potem 8. Maja zapustil tudi vsakrsen interes, da komerkoli razlagamo to znova in znova.

Za več informacij pa lahko mogoče vprašate G Dare Sejtl, ko boste naslednjič pri nas na Smucarski koci. G Dare Seitl pozna zgodbo mnogo bolje kot mi, saj je menda pil in govoril s tem še neimenovanim človekom v nedogled. In ko sta tako pila in govorila v nedogled, so pa ljudje, naši gostje namrec, čakali, in dolgo so čakali, da so končno prišli na vrsto. Ker veste, vsak bi rad slišal vsaj eno dobro zgodbo, vsaj enkrat na dan.

Hvala še enkrat in upamo, da vam bo zgodba v pomoč. In želimo vam prijeten, čeprav morda malo deževen in hladnejsi konec tedna. In vam želimo prijeten vikend z veliko sonca v vasih srcih. Če pa boste imeli čas in željo, da se malo pogrejete, pa pridite k nam na obisk. Lepo vabljeni! Ker imamo suha drva in jih radi kurimo, in se radi grejemo tudi mi, in tudi z rutico. Ali kot je nekoc pel G Milan Kamnik: "Vrzi še en pacl gr na ojgn, d'čva!"

Milan Kamnik, Pacl g'r na ojgn

Hvala!
Ravnenakoroskem Guštanj / Občina Ravne Na Koroškem

#pomagajmosi #podolini #rajkokocet #dareseitl #cezgorokocetu #renatapicej #grnaojgn #smucarskakoca

On a personal note:
Can't share less. Not more.
This functionality here is only bidirectional, so far away from life as anything can be.
Face***k yeah 😇👀☠😇👀☠😇👀☠😇