STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

The Problem is Foggy from Both Ends

The Problem is Foggy from Both Ends

An intro into a conversation on dreams.

Simona Rebolj, Oct 4th, XXI:

Link maybe public >

"Moj prispevek o vzponu medijske promocije interesov in pogrebu poslanstva medijev. O sindikalnih poslovnežih, ki odpuščajo sindikaliste iz poslovnih razlogov. Zakaj tudi protestniki ne marajo več javnega nacionalnega medija? Zakaj mediji, vlada in stroka bluzijo o ploščati Zemlji namesto o razlogih za vedno bolj množične proteste? Zakaj Slovenija ni kot precepljena Danska in zakaj nam dol visi za Portugalsko? Zakaj medijev ne zanima soseda Hrvaška z nižjim odstotkom precepljenosti, kaj šele Romunija? Kako je Erik Brecelj brcnil v meglo in podkrepil razloge za množične proteste proti represivni državi, ki ne prevzema odgovornosti za nič."

The Problem is Foggy from Both Ends STARWHEEL
pool story.

Comment #1 (UWS):

"Problem nezavednega je v tem, da ko se opcije zožijo zapade v posploševanje in poenostavljanje teorij zarot in splošči dejanskost v izkrivljene oblike. Manipulacija obelodanjene ploščatosti se pozna povsod, popraviti je pa potem skoraj ni mogoče. Če želite popolnoma propasti kot narod potem nadaljujte. Če pa ne, in če je v vas vsaj še klica naravnega ponosa, potem pa ven s sodrgo. Na hitro. Ker če ostane še dovolj dolgo bo itak propadla, vendar na vas bo teža, in na otrocih vaših otrok. Zdaj pa na delo, veselo."

brez imena brez slike

Kdo se bo boril pa za kakovostne medije? Mediji očitno ne. Zato smo se zadnje dneve naposlušali frazarjenja, da novinarji zgolj opravljajo svoje delo. In policaji tudi. In še kdo. Prezira vredna floskula!

Simona Rebolj > ISCI

Comment #2 (SR):

"... O kom to govoriš? Sklepam, da o poenostavljanju tipa: zaupajmo v znanost. Neprijavljeni protesti. Nasilni protesti (ne duha ne sluha o čem podobnem, razen nasilja represivnih ogranov), skrb za zdravje (neumna raja pod prisilnim cepljenjem brez odgovornosti države in korporacij do državljanov) … itd. Medtem se seveda preoblikuje geopolitika po abnormalno predvidenem scenariju, poglablja razslojenost (že način uvedbe pct je simbol tega), utrjuje represija kapitalistične globalne oblasti itd. itd. To niso heci. In kazanje s prstom na teoretike zarod na očitno bizarnem nivoju ni nič drugega kot smešno prozorno odvračanje pozornosti od dejanskih zarot nad posameznimi državami in državljani, ki so povsem očitne in jasne. A oblasti in kapital brez sramu kaže, da lahko dosežejo, kar hočejo, zlepa ali zgrda. Ker sicer boste ob službo. Tudi novinarji:):)"

The Problem is Foggy from Both Ends STARWHEEL
empty and useless

Comment #3 (UWS):

" ... govorim o preprostih procesih ki se obelodanjajo danes. govorim o tistem, kar ti omenjas. in o tistem s cimer se strinjam, in se ne strinjam. ker v bistvu niti ni pomembno. ker v bistvu ni vec nasilja, kot ga trenutno dozivljate. in se bo stopnjevalo. in naj se stopnjuje. in kakor se stopnjuje, in kakor hitro se posledice obelodanjajo, toliko bolje. ker vsa norisnica je v tem da se ne zmore sprejeti kolektivno nezavednega, pa ceprav dirigirano od znotraj male skupine v se manjsi skupini. ker slovenceljstva ni niti za eno dobro bero borovnic. in ker je taistih borovnic tako zelo malo da jih ni niti za en dober borovnicevec. in ne maraj za proteste, so izraz podzavednega, in v kombinaciji sirse nezavednega. solvenija si pac ne zasluzi vec sanj. ker je sanje zapravila z vsakim od svojih t.i. drzavljanov in tistih drugih, ki se pocutijo nek del solvenceljstva. ni vec sanj. in ni miru. in tako naj bo. ampak tokrat prosim, do konca… ker samo ce greste kot solvenceljni vsaj enkrat v zivljenju solvenceljstva do konca. kar pomeni v ogenj. in skozi ogenj. samo potem je mogoce spoznati naravo nezavednega. potem. ce sploh. in ce sploh kaj pride skozi. skozi ogenj. ker samo tisto kar pride skozi, je vredno zivljenja. po zivljenju. in ce ne pride pa lepa hvala. nihce se ne bo spomnil vec solvenceljstva. cez par let. nihce vec ne bo vedel. ce se ne gre zdaj zares. in vsaj enkrat. do konca. in to ne pomeni nicesar.

i believe

mogoce glave, ki bodo padle. ampak tiste, ki bodo padle, bodo pac padle. in bodo padle zato, da bodo cimprej pozabljene. ker ni vec sanj. za sanje solvenceljstva. ker ne bo vec nobenih glav, ce zdaj glave ne bodo padle. vsaj tiste, ki morajo pasti. ki so nastavljene zato, da padejo. in lahko padejo .. ali naj se nadaljujem? vcasih sem rad rekel: mati bozja, namesto vseh neimenovanih kletvic. ampak kaj vec kot kletvic si ta solvenceljanska pac ne zasluzi. in rect: mati bozja danes je pa tudi ze pregreha. obup. neumnost. in sram, sram, sram je lahko ta zarukani 'narod' ce je sploh to.. in to ne pomeni kaj dolocenega, je samo izjava posameznika, ki bo kmalu pozabljena .. upam, da to malo obrazlozi moja razmisljanja zgoraj ker o tem ne zelim vec komentirat. slovenceljstvo je ad akta."

Comments, total: 22

Discussion thread ended: Oct 6th, 'XXI

Upcoming trends: Ljubljana, Capital of Solvenia, crying teargassed, Oct 5th 'XXI >