STARWHEEL

The longest journey begins with an open Heart

Buphrenorphine

Buphrenorphine

Per Aspera Ad Astra ???

Pot ociscenja, skrb ociscevanja, repozicioniranjska kurativa metabolizma … v najhujsih casih najvec stejejo semena, polozena v temno, gosto, tezko grudo bolecine. Semena individualnega, semena prabivanjske vere, vzgona predrojenega, semena elementarnih dobrin, vzdrzljivosti, duha, bivanjske vitalnosti.

Get out of here!

Igne Natura Renovatum Integra

Druge poti ni. Vmes so drobni padci lahko usodni.

Buphrenorphine STARWHEEL

Too much is never enough …

Zacne se s poskusanjem, z igranjem z ognjem, z majhnimi uzitki, ki se nimajo nekih neposrednih posledic. Samozavest, celostna umirjenost, razpolozenost, odprtost, ki jih po zauzitju ustvarja rjavo-belkasta suha substanca so toliksni, da se je ze na krajsi rok tezko upreti skusnjavi, da bi prenehal, se ustavil ali ne nadaljeval. In na zacetku delikatna izbira postane ze v mesecu dni tezka preizkusnja, ki je za razliko od stanja samozavesti, ki ga substanca ponuja, vec kot nasprotje, popolen polom in temno brezno bolezni, umazanije in zavrzenosti, ki ga ne pozna se zavest v celoti.

Buphrenorphine STARWHEEL

Z lahnih oblakov in sinje modrega neba se vrnes ziveti globoko dol v temno kanalizacijo, med odpadke, podgane in vrane, ki pozresno kljuvajo ti telo. Telo se obnavlja, prepolovni cas opioidnih substanc je nekje od 8 (H), 12 (M) do 36 (B) ur. Telo se razboli in vztrajnost prve bolezni iz malih mozganov nazira zavest s tako gorecim pohlepom, da se neprestano vraca k viru uzitka in k viru neprestanega trpljenja, da skoraj ne more misliti na nic vec kakor to. Na trenutke je bolecina skoraj neznosna in raje kot to bi se dal kdo priklopiti na elektricni stol. Nekateri so to naredili. Na tej poti sem videl mnoge, ki so se jim v tem casu lepe podobe zacele po malih koscih krusiti z obrazov, dokler jim ni bil izbrisan celoten nasmeh, ce ga je se kaj sploh ostalo po vrsti vseh izpadlih zob, zgubanih vek, otecenih obrazov, krvavo otecenih rok, postaranih mladosti … brez obravnave odvisnosti od opioidnih substanc kot bolezni bi to bila huda preizkusnja za mnoge, ker izbira medija po vseh prestanih skusnjavah na koncu ne ponuja vec moznosti razmisljanja med pojmi Za ali Proti je odlocitev jasna, v odvisnosti od karakterja, osebnih okoliscin in razpolozljivih sredstev.

Odvisnost je zacaran krog, v njem zivalca, ki tece.

Ni enostavno ustaviti krog, ki se zapira ali izskociti iz njega. Nicesar ni mogoce narediti, le da se iztece. So pa se nekatere poti. Prenova, ko pride cas v katerem oseba spozna, da je izgubila ze vec kot tri cetrtine mladosti ji ostane le se malo moznosti za ponoven zagon, nekaj zamujenih priloznosti in zelja, ki se niso izsle, kot bi bilo treba in kot so bile zeljene in v teh upi, majhni trni v telo srca in trpljenje, ki ga kot blagor ob slovesu navada ponuja kakor spoznanje zgresene poti, ki je tako dolgo, predolgo trajala … in potem?

Buphrenorphine STARWHEEL

Vcasih se zgodi, da skoci zivalca nazaj v zacarani krog in da spet tece in tece in tece dokler se ne zgrudi in pade ven, vsa potolcena. Kdor je spoznal vse diverzije, globine, razlike in spremembe, skusnjave te poti, je lahko spoznal tudi razliko med ziveti in umreti. Kdor je spoznal okus raja mu je na srce zarisana ranica smrti. Med ziveti in umreti je le ena mogoca izbira. V nobenem primeru izbira ni napacna. Pot je ozka in polna ostrega kamenja in posameznik po njej hodi bos, vidi se, slisi in zelo boli. Kozorog iz visine z rogovji ostrimi kakor konica intravenozne igle opazuje vsak premik svojega podanika, v svojem toplem kozuhu skriva grenko-osladni vonj po substanci vecnosti in kdor jo enkrat spozna, s kozorogovega jezika, se mu ji je tezko kasneje upreti in vanjo verjame tudi ce sam noce tega. Divja zival je, ta kozorog, hudic je v vsem kar se ponuja, kakor razlika, kakor odsotnost, kakor neskoncna potreba.

Never is too-much enough …

Buphrenorphine STARWHEEL